donderdag 11 november 2010

Winter trends 2010

Deze week was het een rustig weekje, we hebben wat geflyerd en morgen gaan we naar Rotterdam om weer een beurs te bezoeken (daarover kunnen jullie volgende week een stukje lezen). De rest van de week heb ik onderzoek gedaan naar verschillende stijlen van de winter van 2010. Want die staat ook alweer bijna voor de deur. Ik heb plaatjes verzameld en daar verschillende moodboards van gemaakt. Je ziet dat er veel met dierenvachten gewerkt wordt, maar ook zie je deze winter veel contrast in kleuren terug komt. Iets wat je bij alle moodboards terug ziet zijn de motieven. Je ziet ze in het behang maar ook in vloerkleden en tapijten.
Culture collector

Warm en knus

Scandinavisch

Veel contrast

maandag 8 november 2010

Afgelopen weken

Ik heb een tijdje niks me laten horen omdat ik het nogal druk had. Afgelopen weken heb ik me vooral bezig gehouden met de groupon actie. Ik heb kleine maquette meubels gemaakt, zodat we die op de plattegrond van de woning kunnen plaatsen en de mensen zelf kunnen schuiven met de meubels. Deze manier geeft toch vaak een beter beeld dan een plattegrond. Verder ben ik gaan denken over mogelijke vragen om er achter te komen wat de wensen en eisen zijn van de mensen. Ik heb heel erg veel in sketch-up gewerkt. Dus plattegronden gemaakt maar ook een hele woning ingericht. We zijn gelopen weken zijn 2 klanten geweest. De eerste keer was erg spannend, maar wel heel leuk er leerzaam. De eerste klanten hadden grote plannen met hun woning dus het was erg leuk dat ik mee mocht denken. Ze hadden wat problemen met het lichtinval in de woonkamer ook al zaten er veel grote raampartijen. Daar hebben we een passende oplossing voor gevonden zoals een lichtstraat of een solatube. Ook vonden ze de kleur blauw niet passend die de vorige bewoners wel heel passend vonden, ook daar hebben we een oplossing voor gevonden. Na een advies gesprek van 4 uur lang gingen we weer naar huis. Het was een lange dag maar wel heel leerzaam!

De 2de klant had een nieuwe woning gekocht maar deze was ook erg donker en oud. Ook met deze woning waren er grote plannen gemaakt, ze wil op de begane grond een flink stuk aan bouwen, de vloer helemaal opnieuw schuren en lakken en de wanden laten stuken. We hebben in sketch-up  verschillende mogelijkheden qua inrichtingen laten zien en een passende oplossing voor het lichtgebrek. Zoals het in sketch-up helemaal uit was getekend werd het erg modern, knus en licht. Nu nog het echte resultaat af wachten!